13.12.2017. odigrano je finale jesenje polusezone lige Republike Srpske u Beogradu. Zahvaljujući odgovornosti i svesti igrača, kapitena i sudija ovo je bilo najbolje i najuzbudljivije finale lige. Prikazana je odlična i vrhunska igra svih učesnika finala. Prvo je igrana utakmica za treće mesto gde su se sastale ekipe Foče i Sokoca. Ekipa Foče pobedom sa 8 : 4 zauzela je treće mesto a Sokolac je zasluženom igrom na kraju polusezone četvri na tabeli.

U najuzbudljivoj utakmici za prvo mesto sastale su se ekipe Vlasenice i Milića. Fenomenalna igra i borba do zadnje minute donela je nerešen rezultat 6 : 6. Potom se pristupilo izvođenju penala. Uspešnija i srećnija sa penal linije bila je ekipa Vlasenice, koja je tako zauzela mesto prvaka jesenje polusezone. Prelazni pehar lige biće u sastavu ekipe Vlasenice do prolećnog finala kada ćemo videti koja ekipa će biti prvak 4. sezone lige RS.

Konačna tabela jesenjeg dela lige RS:
1. Vlasenica …………. 8 bodova
2. Milići ………………. 6 bodova
3. Foča ………………. 4 boda
4. Sokolac …………… 2 boda
5. Krajina …………….. 0 bodova
6. Trebinje …………… 0 bodova
7. Han Pijesak ………. 0 bodova
8. Gacko …………….. 0 bodova
9. Mladost …………… 0 bodova

 

Lista prvih tri strelaca lige:
1. Jeftenić. M. …… Milići ……. 19
2. Macar N. ……… Sokolac … 18
3. Vojvodić ………. Foča …….. 18

Žuti karton u finalu zaradio je igrac Vlasenice, Brkić Srđan.
U narednom periodu, zajedno sa svim kapitenima, dogovorićemo datum nastavka prolećne polusezone i svi igrači mogu da se informišu na sajtu udruzenja.
Trenutno sve aktivnosti su usmerene na proslavu zavičajne večeri udruženja Drina Una i završetka jesenjeg dela takmičenja planiranog za 21.12.

U mesecu januaru od 10-12 januara planiramo prijateljsku utakmicu za seniore sa srodnim udruženjima i podelu paketića za decu u poluvremenu utakmice. Podela paketića za decu udruženja biće u Posko Areni. Svi igrači i članovi udruženja biće obavešteni o tačnom datumu i terminu podele paketića i igranja prijateljske utakmice.