Liga Republike Srpske u Beogradu osnovana je početkom 2014. godine a prva zvanična utakmica odigrana je je 01.10.2014. Trenutno broji preko tri stotine aktivnih učesnika.

Osnovana je sa namerom da se kroz sportske aktivnosti promoviše druženje i ideja bavljenja sportom. Zamisao je da se na tako jednoj zdravoj osnovi kreiraju uslovi u kojima bi se kroz negovanje tradicije zavičaja i sportsko nadmetanje uspostavili temelji za uzajamnu pomoć i saradnju članova udruženja. Veliku podršku ovom projektu nesebično daju Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu, Ministarstvo za omladinu i sport Republike Srbije, kao i mnogobrojni prijatelji udruženja.

Liga se sastoji iz dve polusezone: jesenje i prolećne. Za realizaciju takmičenja zadužen je sportski odbor od 7 članova na čelu sa predsednikom Draganom Glogovcem, koji u kontaktu sa kapitenima i predstavnicima ekipa, vodi kompletnu brigu o sportskim i finansijskim pitanjima Lige.

Takmičenje se odvija po pravilima Futsal lige Srbije , utakmice se igraju svakog vikenda i sudi ih licencirani fudbalski sudija. Na kraju prvenstva za prve tri najbolje ekipe dodeljuju se nagrade.

U sezoni 2014/2015 učešće je uzelo 12 ekipa u konkurenciji seniora.

U sezoni 2015/2016 učešće je uzelo 14 ekipa u konkurenciji seniora i 6 ekipa u konkurenciji veterana.

Od sezone 2016 učešće je uzelo i 8 ekipa basketa u formatu 3 na 3.

——————————————————————————————————————————————-

Utakmice se igraju u sportskom centru Posco Arena.

posco-arena